Recensie: Onverwacht van Rosa June

Meestal plaats ik hier schrijfsels van mezelf, maar vandaag wil ik een keertje iemand anders in de spotlight zetten! Een voormalig schoolgenootje van me. Ze heeft namelijk een verhaal ingestuurd voor de erotische verhalenbundel Hitsig Halloween en is uiteindelijk uitgekozen om in het boek te komen staan! Ze staat bekend onder het synoniem Rosa June.

Heel eerlijk was ik aan het begin nog een klein beetje sceptisch. Het is erg moeilijk om een sterk en mooi erotisch verhaal te schrijven. Het word misschien al snel te plat. Maar aangezien het om een maatje van mij ging wilde ik hem uit nieuwsgierigheid toch wel eens lezen en zo geschiede.

Recensie:
Onverwacht van Rosa June

Ik vond met name het begin iets te langdradig en traag op gang komen, maar naar mate ik verder las werd ik steeds verder het verhaal ingezogen. Naarmate het verhaal vorderde steeds meer met de twee hoofdpersonen mee te leven. De platheid waar ik aan het begin voor vreesde weet de schrijfster ver van weg te blijven. Het voelt in eerste instantie niet als een erotisch (of zoals de schrijfster het zelf noemt: steamy) verhaal. In mijn ogen is het vooral een verhaal over mensen die worstelen met bepaalde onzekerheden waar iedereen wel eens last van heeft.
Zonder gelijk te veel weg te geven, halverwege is er een bijzondere en mooie twist in het verhaal die ikzelf niet verwacht had. Maar als je met terugwerkende kracht terugdenkt aan de lange aanloop naar dit moment toe dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar.
Misschien hadden de personages net iets meer uitgediept kunnen worden, maar het is uiteraard een kort verhaal waarin de aantal tekens beperkt zijn.
Al met al leest het lekker weg en geeft het een realistisch beeld van de seksualiteit van twee mensen die misschien niet tot de “standaard” behoren, maar zullen er misschien ook best veel herkenbare momenten in zitten.

Ik geef het verhaal een dikke acht, maar oordeel zelf!
Onverwacht van Rosa June is hier voor slechts €0,99 los te lezen als E-Book.
De hele verhalen bundel Hitsig Halloween van uitgeverij Miranda Hillers is voor €17,50 hier te bestellen.

ReageerCopyright 2023 JR Design & Photography ©  All Rights Reserved