Cursus Creatief Schrijven: Week 1

Vervolg op Cursus Creatief Schrijven: Voorbereiding

Op woensdag 2 november hadden we dan eindelijk de eerste les. Na een korte kennismaking met deze gezellige groep vrouwen (ik was de enige man in hun midden) van alle leeftijden en het voordragen en doornemen van alle brieven en wat kleine schrijfoefeningen was het tijd voor de tweede thuisopdracht. Er werd doorgegaan op het brieventhema. Maar deze keer moest je een brief vanuit de toekomst naar jezelf van nu schrijven. Je mocht je fantasie de vrije loop laten gaan en dat was natuurlijk helemaal mijn ding!

Opdracht 2: Brief uit de toekomst

Järna, Zweden, 10 juni 2036

Hoi Jesse,

Je zal wel denken: “Is dit een grap? Een brief uit de toekomst, hoe dan?!” Deze brief is verstuurd via de Back-in-Timecapsule® de nieuwste uitvinding van DHL.

Ik schrijf deze brief vanaf de veranda van mijn huisje op het Zweedse platteland, ongeveer vijftig kilometer onder Stockholm. Vanaf hier kijk ik uit over het mooie uitgestrekte Zweedse landschap, terwijl ik in de verte wat elanden luid hoor burlen. Het is hier nog precies zoals dertien jaar geleden toen je hier voor het eerst was. De schone lucht, de mooie natuur met helder blauwe meren en het gevoel van ultieme vrijheid.
Gelukkig ben je nooit gestopt met fotograferen en dat heeft je geen windeieren gelegd. Vorig jaar kocht ik dit idyllische, sprookjesachtige huisje met het geld wat ik verdiend heb met mijn werk als fotograaf.
Morgen vertrek ik weer naar Los Angeles waar ik Jennifer Lawrence zal fotograferen ter promotie van haar nieuwste film. Daarna reis ik voor even terug naar Harderwijk waar ik bij De Kiekmure een tentoonstelling zal openen ter ere van mijn 25-jarige fotografie jubileum. Daarna maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik om Ma en Ruud op te halen voor een weekje bij mij en mijn gezin in Zweden.
Wat zal ik na die drukke week blij zijn als ik hier weer op mijn stoel kan neerploffen. En terwijl ik daar dan wat deuntjes op mijn gitaar speel hoor ik in de achtertuin Ma druk in gesprek met haar kleinkinderen; Mijn zoon Gerald, vernoemd naar Oma Geertje, verteld over hoe goed hij inmiddels is geworden in korfbal bij de club die we zelf hebben opgericht omdat deze er nog niet was. En mijn dochter Ginny, wiens naam natuurlijk rechtstreeks uit de door ons zo geliefde Harry Potter-reeks komt, is net als jou een enorme creatieveling en vind het heerlijk om te schrijven en muziek te maken.
Dus beste Jesse, stop nooit met dromen want inmiddels leef ik letterlijk jouw droom, hier in het mooie rustige Zweden.

Groetjes,

De toekomstige jij.

ReageerCopyright 2023 JR Design & Photography ©  All Rights Reserved